Näin käytät Postafenia

Postafen on matkapahoinvointilääke, joka on saatavana apteekista ilman reseptiä. Postafenia käytetään matkapahoinvoinnin tai merisairauden ehkäisyyn aikuisilla ja nuorilla. 

 

Postafen on saatavana ilman reseptiä 10 tabletin pakkauksissa. Se sisältää vaikuttavana aineena 25 mg meklotsiinihydrokloridia. Meklotsiini on antihistamiini, joka vaimentaa tasapainoon liittyviä sisäkorvan toimintoja ja ehkäisee siten pahoinvointia ja oksentelua. Sen vaikutusaika on noin 12 tuntia.

Ota tabletti ruoan, veden tai alkoholittoman juoman kanssa. Postafenia ei saa käyttää yhdessä alkoholin kanssa.

Annostus matkapahoinvoinnin tai merisairauden ehkäisyyn

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset: 1 tabletti 1–2 kertaa päivässä.

Matkapahoinvoinnin ehkäisyssä annos tulisi ottaa tunti ennen matkalle lähtöä. Jos 25 mg:n kerta-annos ei riitä, voidaan tunnin kuluttua ottaa toinen 25 mg:n annos. Enimmäisannos vuorokauden aikana on 50 mg.

Postafen-annosta on ehkä pienennettävä, jos samanaikaisesti käytetään muita keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä, antikolinergisia lääkkeitä tai MAO-estäjiä.

 

Kysy neuvoa lääkäriltä tai apteekista

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Postafenia, jos sinulla on jokin seuraavista: virtsaamisvaikeuksia, silmänpainetauti (glaukooma), mahanportin ahtauma (pylorusstenoosi), suolen liikkeiden heikentyminen, huomattava lihasheikkous (myasthenia gravis), dementia, epilepsia tai vaikea munuaisten vajaatoiminta. Iäkkäiden on noudatettava varovaisuutta Postafenin käytössä, sillä he ovat erityisen herkkiä meklotsiinin antikolinergisille vaikutuksille.

Haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat raukeus, väsymys ja suun kuivuminen. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käytön aloittamista.

Varoitukset

Postafen voi heikentää reaktio- ja keskittymiskykyä. Ole siis varovainen, jos ajat autoa tai käytät koneita. Älä käytä Postafenia samanaikaisesti alkoholin tai muiden rauhoittavien aineiden kanssa, sillä ne voimistavat toistensa väsyttävää vaikutusta.

Luo mukavia muistoja yhteisistä matkoista

Postafen, tabletti matkapahoinvointiin

Postafen on saatavana apteekista ilman reseptiä. Tästä linkistä pääset verkkoapteekkiin.

osta Postafenia

Osta Postafen täältä